Epoxy riviertafel laten maken

Houtdesign Op maat gebruikt hoofdzakelijk epoxy giethars welke in 2 vormen verkrijgbaar is. De snel drogende variant en de langzaam drogende variant. Het beste resultaat is zeer afhankelijk van een goede voorbereiding van de tafel.

Er moet voor een vlakke en goed geschuurde ondergrond gezorgd worden zodat de epoxy goed hecht en er geen hars verloren gaat. Dit is een proces waar aardig wat tijd in gaat zitten maar daar heb je in de loop van de productie echt veel profijt van.

Nadat wij ervoor hebben gezorgd dat dit naar onze wens is kan er begonnen worden met het daadwerkelijk gieten van de rivier.

Door zorgvuldig de 2 componenten te wegen en te mengen en eventueel te kleuren wordt de optimale kwaliteit bereikt. Het gieten gebeurt in fases zodat we tussendoor nog wat bijgestuurd kan worden mocht dit nodig zijn.

Als de rivier gegoten is zal na droging de epoxy als verbinding werken met het hout. Nu kunnen we gaan afwerken dmv schuren, schaven en aflakken.

U kunt ervoor kiezen om een lak te gebruiken of een transparante epoxy laag te gebruiken welke uw tafel perfect beschermd en een mooie egale glans achterlaat.

Vraagt u naar de mogelijkheden qua kleur en afwerking van uw tafel.

WAT IS EPOXY IN Riviertafel?

Epoxy is een uitzonderlijk harde en taaie chemische hars. Het verschilt van andere harssoorten, zoals polyester en vinylester, doordat het superieure eigenschappen heeft op het gebied van hechting en weerstand tegen chemicaliën, water etc. Epoxy hars ontstaat uit een chemische reactie tussen de 2 componenten. Epoxy is het resultaat van de dwarsverbinding tussen de moleculen van de hars en de harder.

Epoxy hecht op vrijwel elke ondergrond. Te denken valt aan hout, metaal, aluminium, polyester, (de meeste) kunststoffen, steen, beton etc. Epoxy hecht niet of slecht op polyethyleen (PE). Hiervan zijn de meeste vuilniszakken gemaakt. Handig als je werkstuk van de ondergrond moet kunnen loskomen. Epoxy ruikt niet of nauwelijks. Uitgeharde epoxy is veilig voor mens, dier en plant.