Onderhoud van hout

Hoe werken wij houten producten afWij leveren meubelen van massief hout: Deze meubelen bestaan voor 100% uit echt hout. Voorbeelden van massieve houtsoorten zijn: teak, acacia, populieren, rubberwood, eiken of iepen. De massieve houtsoorten worden door ons aangeboden met o.a. een glanzende lak, een matte lak of een olie. Dit is per meubel verschillend. En naar uw smaak.

Afwerking. De mogelijkheden :

Hoogglans of zijdeglans lak :

Hout is een 100% natuurproduct en zal reageren op de omgeving. Invloed van zonlicht zal de houtsoort doen verkleuren. Met de zijdeglans lak (twee-componenten) heeft u de meest zorgeloze afwerklaag op uw meubelen. Het is prima schoon te maken, zeer duurzaam en ideaal voor intensief gebruik.

Matte lak :

Ook populair is matte lak. Hiermee combineert u grotendeels de natuurlijke ‘looks’ van een olie-afwerking met de praktische bescherming van een lak. Het nadeel van deze lak is dat deze iets minder krasvast is, waardoor kleine krasjes van bijv. vingernagels na verloop van tijd lichtjes zichtbaar zijn.

Een natuurlijke oliefinish :

Een met olie afgewerkt meubel heeft een zeer mooi natuurlijk uiterlijk, maar vergt iets meer onderhoud en aandacht dan een gelakt meubel. U dient het meubelstuk regelmatig te behandelen met een nieuwe olielaag. Bovendien moet men voorzichtig zijn met vochtige glazen op het tafelblad omdat deze kringen kunnen geven.

Het voordeel van olie ten opzichte van lak is, dat het meubel een mooie natuurlijke uitstraling heeft en deze gedurende jaren behouden blijft. Bij gelakte meubelen zie je door het gebruik toch hele lichte oppervlakkige krasjes ontstaan en ook zie je vooral op tafelbladen dat de lak toch enigszins gaat glimmen waardoor je echt een gebruikt meubel krijgt. Kleine krasjes kun je met een olie behandeld meubel veel beter wegwerken. Bij een gelakt meubel kan een kras alleen weggewerkt worden door het hele blad af te laten schuren en opnieuw te lakken. Voordeel is dan wel dat het meubelstuk dan wel weer als nieuw oogt en u er weer jarenlang plezier van zult hebben.

Onderhoud van producten:

Ga naar onderhoudsproducten voor hout